Montering

På alle våre produkter følger det med detaljerte monteringsanvisninger og de fleste velger å montere selv. For å montere eks. en grillhytte på 9,2 m2 vil det ta en til to dager for to personer. For å løfte på tak elementene er det fint å være tre personer. Vi kan også organisere folk til montering av våre produkter og også å lage fundament hvis ønskelig.
Pris avhenger av hvor i landet dette er og fremkommelighet til monterings stedet. Be om tilbud for dette hvis du ønsker hjelp til montering.

Fundament
Det er meget viktig å ha et sollid og jevnt fundament for våre produkter. Med riktig vedlikehold er produktene nesten evigvarende og da får man igjen for å gjøre en god jobb med fundamentet. 
Vi anbefaler å støpe fundament i betong, men er området veldig kuppert så kan en treplatting også være løsningen. Hvis fundamentet er helt jevnt så gjør dette også monteringsjobben mye lettere. Settes produktet eks. rett på jord eller grus er det stor sjanse for at du opplever telehiv på vinteren.

Vær og vind
I Norge kan det være kraftig vind, snøstorm og mye regn. Sørg for at produktet er sollid forankret i fundamentet slik at konstruksjonen står trygt og stabilt. På et betong fundament er ekspansjonsbolter et godt alternativ. I en treplatting så bruker du noen sollide treskruer for utendørs bruk. Bolter og skruer til forankring i fundament følger ikke med i byggesettet, men kan kjøpes seperat hos din lokale byggevarehandel. 

Vedlikehold
Ved montering skal det brukes grunnmurspapp eller lignende som absorerer vann mellom fundamentet og produktet. Dette vil bidra til å holde treverket i god stand og forlenge levetiden. Langvarig fuktpåkjenning kan føre til at treverket råtner opp over tid. Når produktet er ferdig montert bør det også males/beises utvendig snarest mulig. 
Grunnmurspapp og maling kjøpes seperat hos din lokale byggevarehandel. 

Montering av tak på grillhytter og lysthus
Takelementene leveres ferdig til montering når våre produkter ankommer kunde. For å løfte elementene på plass anbefaler vi at det er minst tre personer tilstede. Bruk benkene til hytta / lysthuset som støtte til taket før det er festet. Løft ett og ett element på plass i sporet i overliggeren og så hev taket. Skru så takelementene sammen og deretter skru de i hytta / lysthuset. Husk å ha gardintrapper tilgjengelige for å få festet taket på toppen.